NAPKOLLEKTOR

PLC-HMI alapokra támaszkodó, egyedi épületautomatikai rendszereinkkel olyan feladatok megoldására vállalkozunk, melyeket a szokványos (LOXON, INELS stb.) eszközökkel nem lehet kivitelezni. Vezérléseink alkalmasak RS 485 alapú, MODBUS kommunikációra, EtherNet-en keresztüli távelérésre, valamint igény esetén SMS, E-mail küldésre.


A jobbra található fotón egy, a telephelyünkön működő speciális napkollektoros mintarendszer animált képernyőképe látható. A vezérlés MODBUS-on keresztül hőmérséklet és nyomás adatokat olvas ki az analóg eszközökből, melyek értékei alapján PWM (impulzusszélesség modulált) jellel szabályozza a szivattyúk sebességét, valamint nyitja/zárja a megfelelő szelepeket. Ezzel az eljárással olyan rétegtároló rendszer alakítható ki, mely a legjobb hatásfokkal hasznosítja a napkollektor által összegyűjtött hőt.

Az elvételi oldal visszatérő ágaiba beépített elektromos szelepek a visszatérő ág hőmérsékletének függvényében nyitnak/zárnak, biztosítva ezzel a különböző hőmérsékletű rétegekben a víz keveredésének minimalizálását. A rendszer EtherNet-en kommunikál a ház fűtési rendszerével és a rendelkezésre álló melegvíz hőmérséklete, valamint a beállítások függvényében biztosítja a ház fűtését és HMV ellátását.